Wat is fysiotherapie na corona?

Het is inmiddels algemeen bekend dat besmetting met het coronavirus een flinke aanslag kan zijn op het lichaam, zowel voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen als voor mensen die de ziekte thuis hebben doorgemaakt. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid en ademhalingsproblemen. Een revalidatietraject kan hierbij van grote meerwaarde zijn. U kunt hiervoor bij ons terecht. Voor behandeling heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Binnen onze praktijk heeft Ed Goedhart zich gespecialiseerd in de eerstelijns revalidatie van ex-coronapatiënten. Hij heeft hiervoor onder andere de online nascholingen van Chronisch Zorgnet gevolgd. Daarnaast is hij onze therapeut voor longfysiotherapie, en therapie bij hartaandoeningen.

Gezien de impact van het virus op de samenleving heeft Chronisch ZorgNet een eerstelijns opvangnet gerealiseerd voor patiënten die corona hebben doorgemaakt. In 2020 zijn er coronatherapeutendoor hen opgeleid die deze patiënten kunnen behandelen. De therapeuten hebben allemaal een uitgebreide basisscholing longaandoeningen gedaan, en hebben zich daarna bijgeschoold op het gebied van revalidatie na corona. Alle coronatherapeuten werken samen met de huisarts, een diëtist en een ergotherapeut in de woonomgeving van de patiënt.

Wanneer u vragen heeft of wanneer u een afspraak wilt maken met Ed Goedhart, dan kunt u ons bellen (026-3333009) of mailen (info@fysiocareoosterbeek.nl).

Voor meer informatie kunt u kijken op www.chronischzorgnet.nl en is er het onderstaande filmpje. Voor plaatsing van dit filmpje hebben wij toestemming verkregen van Chronisch ZorgNet.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op