Wat is oefentherapie bij bekkenklachten?

De oefentherapie bij bekkenklachten bestaat uit therapie bij spanningsklachten en pijn aan de bekkenbodem.

Bekkentherapie

Wat doet de therapeut?

De oefentherapie bij bekkenklachten bestaat uit:

  • Therapie bij incontinentieklachten. De behandeling bestaat uit oefeningen, begeleiding en advies bij licht tot matig urine- en/of ontlastingverlies.
  • Therapie bij zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn. U kunt bij ons terecht voor bekken- en/of lage rugpijn die tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling zijn ontstaan. De behandeling bestaat uit een oefenprogramma, begeleiding en advies.

De oefentherapie wordt gegeven door Hanneke Mijnhart. Zij is lid van de NFVB, de Nederlandse Vereniging voor Bekkenbodemfysiotherapie.

De oefentherapie valt voor wat betreft de verzekeraar onder fysiotherapie.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt in eerste instantie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor fysiotherapie voor uw eigen rekening. Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, daarna gedurende een bepaalde periode vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt dan nog wel uw eigen risico. De meeste mensen hebben een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. 

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com