Voor wie is het beweegprogramma Oncofit?

U komt in aanmerking voor dit programma als u een behandeling voor kanker krijgt. Dit kan zowel tijdens chemotherapie, radiotherapie of voor of na een oncologische operatie zijn.

Behandeling van kanker gaat vaak gepaard met bijwerkingen zoals een verslechtering van conditie en vermoeidheid, die ook tot lang na de behandeling kunnen aanhouden. Door een gericht oefenprogramma kunnen deze beperkingen mogelijk afnemen. Uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat meer bewegen en het opbouwen van conditie een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven.

Oncofit

Doel van het beweegprogramma

Optimaliseren van de kwaliteit van leven door:

  • Verbetering van de conditie
  • Verbetering van de spierkracht
  • Verbeteren van het zelfstandig functioneren
  • Vermindering van symptomen zoals vermoeidheid.

Het beweegprogramma en beweeggroep

Er wordt twee keer in de week getraind op maandag en vrijdag om 11.00 uur.

De training duurt 1 uur, waarin de volgende onderdelen behandeld worden:

  • Een gezamenlijke warming up in de zaal
  • Een cardiogedeelte met onder andere fietsen, lopen, roeien, crosstrainer en steppen om de algehele conditie te verbeteren.
  • Een gezamenlijke groepstraining met oefeningen om de spierkracht en flexibiliteit van het lichaam te trainen, ieder op zijn eigen niveau.
  • De laatste tien minuten sluiten we af met ontspanningsoefeningen.

Tot slot drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

De kracht van groepstraining

Doordat er in groepsverband met lotgenoten onder begeleiding wordt getraind, hoort men van elkaar ervaringen die herkenbaar zijn en wellicht motiverend zullen werken voor een beter en sneller resultaat. Uw individuele inbreng is van grote waarde voor de groep.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heel veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullend pakket afgesloten voor fysiotherapie. Er zijn ook mensen die de kosten voor fysiotherapie zelf betalen.

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com