Wat wij bieden

Jaarlijks bezoeken ongeveer 2,5 miljoen mensen, jong en oud, de fysiotherapeut. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ziekte of ongeval, een verkeerde beweging, klachten die samenhangen met het ouder worden of kindgerelateerde klachten.

De fysiotherapeut is de deskundige van het dagelijks bewegen en kan u helpen bij het behandelen van uw klachten, maar ook bij het voorkomen van (toename van) klachten, of voor adviezen over gezond bewegen.

Onze praktijk heeft een breed fysiotherapie aanbod. De therapeuten van Fysiocare hebben elk zijn of haar specialisaties. Alle therapeuten staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van het KNGF.

Behandelkamer

Over fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige van het dagelijks bewegen en kan u helpen bij het behandelen van uw klachten.

Fysiotherapie

Bekkenklachten

Oefentherapie bij bekkenklachten bestaat uit therapie bij incontinentieklachten. Dit doen we door oefening, begeleiding en advies bij licht tot matig urine- en/of ontlastingverlies.

Handtherapie

Ergo-/handtherapie

De ergotherapeut helpt mensen, die hun dagelijkse activiteiten niet meer uit kunnen voeren door geestelijke of lichamelijke problemen.

Kaakfysiotherapie

Heeft u problemen in uw kaakgewrichten of –spieren wanneer u eet, praat of geeuwt? Maakt het gewricht geluid, voelt u pijn of kunt u uw mond niet goed openen? Het zijn problemen die vaak met kaakfysiotherapie verholpen kunnen worden.

Kinderfysiotherapie

Kinderen leren spelenderwijs en ontwikkelen zo hun motoriek en zintuigen. Soms duurt dit langer dan gebruikelijk is. We behandelen zuigelingen en kinderen tot 18 jaar met specifieke kinderfysiotherapie.

Ademhalingstherapie

De longfysiotherapeut bij Fysiocare is gespecialiseerd in alles wat met de ademhaling te maken heeft. De grootste doelgroepen zijn de patiënten met COPD (chronisch bronchitis en longemfyseem), astma en hyperventilatie.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de diagnostiek en behandeling van functiestoornissen van het bewegingsapparaat in het algemeen en van de wervelkolom in het bijzonder.

Muziekfysiotherapie

In Nederland wonen zo’n 13.000 professionele muzikanten. Muziekfysiotherapie richt zich specifiek op deze klachten en behandelt problemen die zich voordoen bij zangers, violisten (kinsteun) en de embouchure bij blazers.

Oedeemtherapie

Als het evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht verstoord is, kunnen abnormale vochtophopingen ontstaan: oedeem. Deze kunnen zeer pijnlijk of gespannen aanvoelen.

Fysiotherapie Thuis

Wij kunnen voor behandeling fysiotherapie ook bij u thuis komen (wij noemen dit ‘aan huis’). We hebben hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts of uw behandelend specialist.

Valpreventie

Als kind leer je vaak letterlijk door vallen en opstaan. Met een pleister op je knie of met een blauwe plek speel je meestal weer lekker verder.