Wat is muziekfysiotherapie?

22% van de bevolking beoefent in de vrije tijd muziek, dus zang en/of instrument. Een kleiner deel hiervan (13.000) is professional. Niet alleen werk en sport, maar ook muziekbeoefening kan tot klachten van nek, schouders, armen en handen leiden.

Muziektherapie

Wat doet de muziekfysiotherapeut?

Veel van deze musiceergerelateerde klachten zijn middels fysiotherapie te verhelpen. John Woudt heeft conservatorium klassiek zang met bijvak piano gedaan, praktiseert als professioneel zanger op het podium en heeft daarnaast ervaring in het bespelen van cello en gitaar. Als kaakfysiotherapeut heeft hij bovendien kennis van de specifieke problemen bij zangers, violisten (kinsteun) en de embouchure bij blazers.

Voor meer informatie over muziektherapie klikt u hier.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heel veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullend pakket afgesloten voor fysiotherapie. Er zijn ook mensen die de kosten voor fysiotherapie zelf betalen.

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com