Wat is muziekfysiotherapie?

22% van de bevolking beoefent in de vrije tijd muziek; zij zingen of bespelen een muziekinstrument. Een kleiner deel van deze groep beoefent de muziek als professional. 

Niet alleen werk en sport, maar ook muziekbeoefening kan tot klachten van nek, schouders, armen en handen leiden. Door de grote diversiteit in muziekinstrumenten en door andere meer specifieke kenmerken kunnen deze klachten bij muziekbeoefening heel divers zijn. 

Wat doet de muziekfysiotherapeut?

Veel van deze musiceergerelateerde klachten zijn door middel van fysiotherapie te verhelpen. Onze therapeut John Woudt heeft conservatorium klassiek zang met bijvak piano gedaan, praktiseert als professioneel zanger op het podium en heeft daarnaast ervaring in het bespelen van cello en gitaar. Als kaakfysiotherapeut heeft hij bovendien kennis van de specifieke problemen bij zangers, violisten (kinsteun) en de embouchure bij blazers.

Voor onze praktijkfolder over muziektherapie klikt u hier.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt in eerste instantie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor fysiotherapie voor uw eigen rekening. Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, daarna gedurende een bepaalde periode vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt dan nog wel uw eigen risico. De meeste mensen hebben een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. 

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com