Wat is oedeemtherapie?

Bij lymfoedeem is de afvoer van het lymvocht gestoord. Dit kan komen doordat de lymfbanen en lymfklieren zijn beschadigd, bijvoorbeeld door een operatie of straling. Maar het kan ook komen doordat ze in aanleg niet goed functioneren.

Oedeemtherapie

Wat doet de oedeemtherapeut?

Lymfoedeem is effectief te behandelen door de oedeem-fysiotherapeut. De behandeling van lymfoedeem bestaat altijd uit een combinatie van therapieën, zoals algemene leefadviezen, handmatige lymfedrainage, oefentherapie, compressiebehandeling zoals zwachtelen, elastische kousen en lymftaping.

Voor meer informatie: www.lymfoedeem.nl.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt in eerste instantie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor fysiotherapie voor uw eigen rekening. Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, daarna gedurende een bepaalde periode vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt dan nog wel uw eigen risico. De meeste mensen hebben een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. 

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com