Wat is ergotherapie?

Ergotherapie/handtherapie richt zich op het optimaal functioneren in het dagelijks leven. Welke (betekenisvolle) activiteiten daarbij horen is voor iedereen anders. Onze hand-ergotherapeut Christine Barnard gaat met u op zoek naar mogelijkheden om dagelijkse activiteiten opnieuw te leren of op een andere manier uit te voeren.

Handtherapie

Wat doet de ergotherapeut?

Christine Barnard richt zich op de verminderde handfunctie. Deze kan het gevolg zijn van verwondingen door een ongeluk, door ziektes als reuma, een aangeboren afwijking of door overbelasting. De behandeling hangt af van het letsel en de hulpvraag. Bij acuut letsel start de therapie met wondgenezing, het verminderen van zwelling en het verbeteren van de mobiliteit. Daarna richt de behandeling zich op betekenisvol handelen: welke activiteiten zijn belangrijk in het leven van de patiënt en hoe kunnen die uitgevoerd worden. Oefentherapie en training worden in die activiteiten verweven.

Met oefentherapie, spalktherapie en/ of het gebruik van hulpmiddelen gaan we samen zoek naar wat nog wèl/ wel weer kan.

Wordt het vergoed?

Belangrijk om te weten is dat ergotherapie vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Dat betekent dat de behandelingen ergotherapie in eerste instantie ten laste komen van uw eigen risico. Wanneer u dat voor het huidige jaar al voldaan heeft, dan worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. 

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com