Wat is long- en ademhalingstherapie?

De longfysiotherapeut bij Fysiocare is gespecialiseerd in alles wat met de ademhaling te maken heeft. De grootste doelgroepen zijn de patiënten met COPD (chronisch bronchitis en longemfyseem), astma en hyperventilatie. Andere redenen kunnen bijvoorbeeld zijn de status tijdens of na een longontsteking waarbij de patiënt benauwdheidsklachten heeft als gevolg van slijm of een verslechterde conditie.

Wanneer u voor longfysiotherapie/COPD een afspraak wilt maken, dan hebben wij een verwijzing nodig van uw behandelend specialist of uw huisarts. 

Wanneer u geen verwijzing hiervoor heeft, neemt u dan gerust contact op. We bespreken dan met u wat de mogelijkheden zijn. 

Wat doet de longtherapeut?

Bij Fysiocare geven wij individueel en in groepsverband ademhalingstherapie en longrevalidatie. Het belangrijkste doel hierbij is het verminderen van benauwdheid en het verbeteren van de conditie waarbij kwaliteit van leven voorop staat.

U wordt begeleid door een speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeut Ed Goedhart.

Voor onze praktijkfolder over longfysiotherapie klikt u hier.
Op de website van het Longfonds kunt u ook veel informatie vinden. Voor meer informatie klikt u hier.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt in eerste instantie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor fysiotherapie voor uw eigen rekening. Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, daarna gedurende een bepaalde periode vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt dan nog wel uw eigen risico. De meeste mensen hebben een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. 

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com