Wat is echografie?

Voor een juiste diagnose en een goede toepassing van fysiotherapie kan het van belang zijn dat spieren, pezen, gewrichten en ligamenten letterlijk ‘zichtbaar’ zijn. Echografie is dan een uitstekend hulpmiddel. Met behulp van geluidsgolven wordt onderhuids weefsel zichtbaar gemaakt op een monitor en kan de therapeut u nog beter van dienst zijn.

De echodiagnostiek is alleen bestemd voor fysiotherapeutische doeleinden. 

Echografie

Wat doet de fysiotherapeut?

Het maken van een professionele echo is volkomen veilig. Fysiocare beschikt sinds januari 2005 over een eigen echografie-apparaat. Wij van Fysiocare zijn opgeleid om dit apparaat te kunnen bedienen. We hebben er inmiddels veel goede ervaringen mee. We passen echografie toe voor de beoordeling van musculoskeletale aandoeningen van o.a. de schouder, achillespees en knie.

Voor onze praktijkfolder over echografie klikt u hier.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt in eerste instantie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor fysiotherapie voor uw eigen rekening. Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, daarna gedurende een bepaalde periode vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt dan nog wel uw eigen risico. De meeste mensen hebben een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. 

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com