Wat is neurorevalidatie?

Onder neurorevalidatie verstaan we alle (para)medische en psychosociale behandelingen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Diagnose niet-aangeboren hersenletsel

Er worden jaarlijks veel mensen getroffen door niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Een beroerte ( CVA ), dementie, ziekte van Parkinson, MS, maar ook hersenletsel na een ongeval en een hersentumor vallen onder deze diagnosegroep.

Dat betekent nogal wat. Het heeft grote gevolgen voor u en uw directe omgeving. Ook kunnen problemen na verloop van tijd ontstaan. U kunt daarbij denken aan vermindering van het uithoudingsvermogen, balansproblemen waardoor u moeite krijgt met lopen op oneffen ondergrond of u twijfelt of uw loophulpmiddel nog voldoet.

Dit alles vraagt om aanpassingen in het dagelijks leven. Wij kunnen u daarbij helpen.

Thuis Verder Logo

Wat doet de fysiotherapeut?

Bij Fysiocare zijn wij deskundig op het gebied van neurorevalidatie bij NAH.

Afhankelijk van uw hulpvra(a)g(en) werken we samen met u aan verbetering en/of zoveel mogelijk behoud van functies (balans, conditie) en vaardigheden (traplopen, buiten wandelen, fietsen e.d.) om optimaal te kunnen functioneren in en om huis en in de samenleving. We helpen u gebruik te maken van uw mogelijkheden en om te gaan met uw beperkingen. Hierbij maken we onder andere gebruik van functionele oefentherapie: oefeningen waar u direct baat bij heeft in uw dagelijks leven.

Afhankelijk van de doelstelling(en) worden de behandelingen aan huis en/of op de praktijk gegeven.

CVA groep
Naast individuele behandelingen hebben wij kleine oefengroepen voor mensen met een beroerte, waarin zowel individueel als gezamenlijk geoefend wordt.

Thuis-verder Gemeente Renkum

Revalidatie in uw vertrouwde woonomgeving

Omdat uw aandoening op meerdere gebieden dan alleen bewegen gevolgen heeft, werken wij intensief samen met andere zorgverleners in het team neurorevalidatie Thuis-Verder gemeente Renkum.  Dit ervaren team, opgericht in 2007, bestaat uit de volgende disciplines: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en psychologie.
Veel mensen willen ondanks hun beperkingen -zichtbare of onzichtbare- zo lang en plezierig mogelijk thuis blijven wonen. Ons team komt tegemoet aan deze wens door onderzoek, behandeling en advies in uw eigen woonomgeving te bieden!
Wij werken, afhankelijk van uw hulpvra(a)g(en) ook samen met andere disciplines waaronder thuiszorg, revalidatiearts, neuroloog etc.
Ons werkgebied ligt in de gemeente Renkum (Oosterbeek, Wolfheze, Doorwerth, Heveadorp, Renkum en Heelsum).

Thuis-Verder gemeente Renkum maakt deel uit van Thuis-Verder, een samenwerkingsverband tussen eerstelijns multidisciplinaire neurorevalidatie-teams in de regio Arnhem en Ede.

Thuis-Verder is netwerkpartner in de CVA-ketenzorg Arnhem en omgeving.

Zie ook Thuis-Verder: https://www.thuis-verder-neurorevalidatie.nl

Voor onze praktijkfolder Neurorevalidatie klikt u HIER.

Links:

Ergotherapie: http://www.ergo-aanhuis.nl/
Logopedie: http://www.logopedie-oosterbeekrenkum.nl/
Psycholoog: http://www.psy-art.nl

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heel veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullend pakket afgesloten voor fysiotherapie. Er zijn ook mensen die de kosten voor fysiotherapie zelf betalen.

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?

Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.
Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com.