Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de diagnostiek en behandeling van functiestoornissen van het bewegingsapparaat in het algemeen en van de wervelkolom in het bijzonder. 

Onze manueel therapeuten zijn Jan Knecht en René van der Meer. 

Wat doet de manueel therapeut?

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van specifieke mobiliserende technieken, de effecten zijn vaak direct merkbaar. Patiënten ervaren een duidelijke verbetering van de mobiliteit en een afname van de pijn. Fysiocare voert tijdens de eerste behandeling een uitgebreid onderzoek uit. We kijken niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoeken ook de achterliggende oorzaak.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.nvmt.nl.

Voor onze praktijkfolder over manuele therapie klikt u hier.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt in eerste instantie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor fysiotherapie voor uw eigen rekening. Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, daarna gedurende een bepaalde periode vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt dan nog wel uw eigen risico. De meeste mensen hebben een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. 

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com