Wat is fysiotherapie?

Jaarlijks bezoeken ongeveer 2,5 miljoen mensen, jong en oud, de fysiotherapeut. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ziekte of ongeval, een verkeerde beweging of klachten die samenhangen met het ouder worden.

Behandelkamer

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de deskundige van het dagelijks bewegen en kan u helpen bij het behandelen van uw klachten, maar ook bij het voorkomen van (toename van) klachten, of voor adviezen over gezond bewegen.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt in eerste instantie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor fysiotherapie voor uw eigen rekening. Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, daarna gedurende een bepaalde periode vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt dan nog wel uw eigen risico. De meeste mensen hebben een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. 

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com