Wat is neurorevalidatie?

Onder neurorevalidatie verstaan we alle (para)medische en psychosociale behandelingen die erop gericht zijn om zo prettig en zelfstandig mogelijk te functioneren met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). 

Wat is NAH? 

Niet-aangeboren hersenletsel is een beschadiging in de hersenen. Deze is in de loop van het leven ontstaan als gevolg van een ziekte of ongeval. 

NAH is een verzamelnaam voor verschillende vormen van hersenletsel waaronder bijvoorbeeld CVA (ook wel beroerte, herseninfarct of hersenbloeding genoemd), MS, Ziekte van Parkinson, hersenletsel door een ongeval of een hersentumor. 

Marjan Pouw en Hanneke Mijnhart zijn ervaren en enthousiaste therapeuten op het gebied van neurorevalidatie bij NAH. Afhankelijk van uw hulpvraag of -vragen werken we aan verbetering en/of zoveel mogelijk behoud van functies (balans, conditie e.d.) en vaardigheden (bijvoorbeeld traplopen, buiten wandelen, fietsen) om zo prettig en zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren zowel in huis als buitenshuis.

Thuis Verder Logo

Wat doet de fysiotherapeut?

Bij Fysiocare zijn wij deskundig op het gebied van neurorevalidatie bij NAH.

Afhankelijk van uw hulpvraag of -vragen werken we samen met u aan verbetering en/of zoveel mogelijk behoud van functies (balans, conditie) en vaardigheden (traplopen, buiten wandelen, fietsen e.d.). Dit om optimaal te kunnen functioneren in en om huis en in de samenleving. We helpen u gebruik te maken van uw mogelijkheden en om te gaan met uw beperkingen. Dit doen we onder andere door oefentherapie: oefeningen waar u direct baat bij heeft in uw dagelijks leven.

Afhankelijk van de doelstelling(en) worden de behandelingen aan huis en/of op de praktijk gegeven.

CVA groep
Naast individuele behandelingen hebben wij kleine oefengroepen voor mensen met een beroerte, waarin zowel individueel als gezamenlijk geoefend wordt.

Voor onze praktijkfolder over neurorevalidatie klikt u hier.

Thuis-verder Gemeente Renkum

Revalidatie in uw vertrouwde woonomgeving

Omdat uw aandoening op meerdere gebieden dan alleen bewegen gevolgen heeft, werken wij intensief samen met andere zorgverleners in het team neurorevalidatie Thuis-Verder gemeente Renkum.  Dit ervaren team, opgericht in 2007, bestaat uit de volgende disciplines: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en psychologie.
Veel mensen willen ondanks hun beperkingen -zichtbare of onzichtbare- zo lang en plezierig mogelijk thuis blijven wonen. Ons team komt tegemoet aan deze wens door onderzoek, behandeling en advies in uw eigen woonomgeving te bieden!
Wij werken, afhankelijk van uw hulpvra(a)g(en) ook samen met andere disciplines waaronder thuiszorg, revalidatiearts, neuroloog etc.
Ons werkgebied ligt in de gemeente Renkum (Oosterbeek, Wolfheze, Doorwerth, Heveadorp, Renkum en Heelsum).

Thuis-Verder gemeente Renkum maakt deel uit van Thuis-Verder, een samenwerkingsverband tussen eerstelijns multidisciplinaire neurorevalidatie-teams in de regio Arnhem en Ede.

Thuis-Verder is netwerkpartner in de CVA-ketenzorg Arnhem en omgeving.

Zie ook Thuis-Verder: https://www.thuis-verder-neurorevalidatie.nl

Links:

Ergotherapie: http://www.ergo-aanhuis.nl/
Logopedie: http://www.logopedie-oosterbeekrenkum.nl/
Psycholoog: http://www.psy-art.

Wordt het vergoed?

Fysiotherapie wordt in eerste instantie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn de kosten voor fysiotherapie voor uw eigen rekening. Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, daarna gedurende een bepaalde periode vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt dan nog wel uw eigen risico. De meeste mensen hebben een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. 

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Klik hier voor meer informatie, die u hierbij kan helpen.

Voor meer informatie over fysiotherapie, vergoedingen en gerelateerde informatie kunt u ook terecht op de site www.defysiotherapeut.com