Hoe Crossfitproof ben jij?

Als je met Crossfit begint, dan zal het niet lang duren voordat je de eerste resultaten ziet. Je wordt in vrij korte tijd sterker en fitter en je lichaam verandert. Top natuurlijk, want daar doe je het voor. Maar Crossfit is ook een sport die veel van je lichaam vraagt. Een blessure ligt al snel op de loer. Goed voor je lijf zorgen is dan ook een must. Dat kan op verschillende manieren, óók bij Crossfit Arnhem. Bij Fysiocare bijvoorbeeld. En vanaf medio november kun je nog vaker bij ons terecht, want we gaan sportmassages geven!

Ken je Fysiocare nog niet? Dan stellen we ons graag even aan je voor. Fysiocare is een eerstelijns fysiotherapiepraktijk met drie locaties: twee in Oosterbeek en sinds 2017 ook één op de Crossfitbox in Arnhem.

De praktijk op de box is opgezet door fysiotherapeut Ron van den Berg (51), zelf ook Crossfit-atleet. “Omdat ik Crossfit doe, weet ik precies wat een Crossfitter denkt, voelt en nodig heeft. Ik weet wat het is om een blessure te hebben, want ik heb er zelf ook wel eens mee te maken gehad.”

Crossfitters preventief helpen

Fysiocare onderscheidt zich daarmee van andere fysiotherapeuten. “Wij willen vooral aan de slag met Crossfitters, recreatieve sporters en topsporters die preventief geholpen willen worden omdat ze te maken hebben met een te hoge spanning in de spieren of spierpijn, of omdat ze sneller van een training willen herstellen. Wij weten wat een snatch of een kettlebell swing is. Wij weten dus ook heel goed waar het mis kan gaan en wat nodig is om je klacht te verhelpen, of je nou man of vrouw bent, net begonnen bent met Crossfit of al langer traint.”

Preventieve behandelingen

Daarvoor biedt Fysiocare verschillende preventieve behandelingen aan. “Denk aan sportmassage en cupping massage, maar ook aan fascia release technieken. In een volgend blog vertellen we hier graag meer over. Maar ook sporters met een blessure helpen we graag weer vooruit. Dit gaan dan via de fysiotherapeutische weg.”

Nieuw: sportmassage

Nieuw gezicht op de box is Samir Joosten (33). Vanaf 18 november neemt hij namens Fysiocare de sportmassages bij Crossfit Arnhem voor zijn rekening. Dit doet hij op de dinsdagavond van 18:00 tot 21:00 uur. Samir: “Sport is een rode draad in mijn leven. Ik heb van kinds af aan jarenlang aan karate gedaan en er ook in lesgegeven.

Na een opleiding aan het CIOS heb ik zeven jaar in de fitnessbranche gewerkt. Inmiddels werk ik als fysiotherapeut en doe dit met veel plezier. Ik ben geïnteresseerd in alles wat met sport te maken heeft en dan vooral wat je met sport kunt bereiken als je bepaalde klachten of blessures hebt.”
Samen met Samir wil Ron, zelf op woensdagochtend van 08:00 uur tot 14:00 uur en vrijdagmiddag van 12:30 uur tot 17:00 uur werkzaam op de box, nog meer sporters bij Crossfit Arnhem helpen en begeleiden, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.
Heb je last van je spieren of een blessure en wil je een afspraak maken bij Ron of Samir? Neem dan contact op!

Aanbevolen nieuwsberichten